בשר מתכונים לחג מתכונים לשבת

צלי בשר ותפוחי אדמה מושלם – מתכון שכולם יתלהבו ממנו!

מאת אילנית כרבי
המנה שגרפה הכי הרבה מחמאות השבת . חייבים לנסות!
צלי בשר עם תפוחי אדמה – אילנית כרבי

רשימת מצרכים:

כמות מרכיב
1.5 ק"ג נתח בשר מספר 5
לפי הטעם כורכום
10 יחידות פלפל אנגלי
3 יחידות עלי דפנה
5 יחידות תפוחי אדמה
2 יחידות בצל
6 שיניים שום
1 כף טריאקי
לפי הטעם מלח גס
חופן/ 2 קוביות פטרוזיליה קצוצה/קפואה
1 כף אבקת מרק עוף
לפי הטעם פלפל שחור גרוס
מעט כמון
מעט טימין יבש
¼ כוס סילאן
שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. בישול הבשר: מבשלים את נתח הבשר (מומלץ בסיר לחץ) עם מים, כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה. מצננים ומקררים במקרר למשך הלילה- לשמור את הנוזלים לבישול. לחתוך לפרוסות לא עד הסוף ( כמו מניפה).
  2. הכנת הירקות: חותכים את תפוחי האדמה לעיגולים עם הקליפה ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח עד להתרככות חלקית. מצננים.
  3. הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, לסגור את גוש הבשר בטיגון קל ולהוציא. מטגנים את הבצל החתוך לקוביות עד להזהבה. מוסיפים את השום, הטריאקי, הכורכום והפטרוזיליה ומטגנים עוד דקה.
    מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים, להוסיף את הצלי, כוס וחצי מציר הבישול ששמרנו במקרר, אבקת מרק, תבלינים,טימין וסילאן. מבשלים כ-50 דקות.(במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים מהציר בשר מהצד)
  4. אפייה: מעבירים את התבשיל לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות מזגגים סילאן ואופים ללא מכסה עד להזהבה.

טיפים והמלצות:

  • בחירת נתח הבשר: נתח מספר 5 הוא בחירה מצוינת לצלי בשר, אך ניתן להשתמש גם בנתחים אחרים כמו צוואר או כתף.
  • תבלינים: ניתן להתאים את כמות התבלינים לטעמכם האישי.
  • תוספות: ניתן להוסיף לתבשיל ירקות נוספים כמו גזר, קישואים או אפונה.

שאלות ותשובות:

  • האם ניתן להכין את המתכון מראש? כן, ניתן להכין את הבשר והרוטב מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
  • מהו הזמן המומלץ לאפייה בתנור? זמן האפייה המומלץ הוא כ-50 דקות, אך עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *