להכנה עם ילדים מאפים מתאים לילדים מתכונים לשבת תוספות

לחמניות שום ביתיות מושלמות: מתכון קליל ומפורט להכנה ביתית – אמאל'ה כמה טעים

מאת :
Marina semyanov

רשימת מצרכים:

 

כמות מרכיב
1 ק"ג קמח רגיל (רצוי קמח לחם)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף סילאן
1 כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
צרור פטרוזיליה קצוצה- לתערובת השום מעל
אופציונלי: שמיר קצוץ- לתערובת השום מעל
1/2 כוס שמן זית לתערובת השום מעל
5 שיני שום כתוש-לתערובת השום מעל
1 ביצה להברשה- לתערובת השום מעל

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • בקערת מיקסר, נערבב את כל המרכיבים חוץ מהמלח והשמן.
    • נתחיל ללוש את הבצק, תוך כדי נוסיף את השמן בהדרגה.
    • לקראת סוף הלישה, נוסיף את המלח.
    • טיפ: אם הבצק יבש מדי, נוסיף עוד כ-1/4 כוס מים.
    • נכסה את הקערה במגבת וניתן לבצק לתפוח במקום חמים במשך שעה.
  2. עיצוב הלחמניות:

    • נחלק את הבצק לכ-18 כדורים שווים בגודלם.
    • נרדד כל כדור לעיגול ונעצב אותו לצורת לחמניית קשר.
    • נניח את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ונניח להן לתפוח שוב למשך כ-30 דקות.
  3. אפייה והגשה:

    • נחמם תנור ל-190 מעלות.
    • נמרח את הלחמניות בביצה טרופה.
    • נאפה את הלחמניות במשך 10 דקות.
    • הכנת תערובת השום: נערבב את השמן, השום והפטרוזיליה (ושמיר לפי הטעם).
    • נמרח את הלחמניות החמות בתערובת השום ונכניס לתנור לעוד 15 דקות, עד להזהבה.
    • נמרח את שארית תערובת השום על הלחמניות החמות ונגיש חם.

שאלות ותשובות:

  • איזה סוג קמח מתאים? מומלץ להשתמש בקמח לחם או בקמח רב-תכליתי.
  • האם אפשר להכין את הלחמניות מראש? כן, ניתן להכין את הבצק ולהקפיא אותו. לפני האפייה, פשוט הוציאו את הבצק מהמקפיא והפשירו אותו בטמפרטורת החדר.
  • איך לשמור על הלחמניות טריות? לשמירה על הטריות, יש לאחסן את הלחמניות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

עובדות מעניינות:

  • שום: לשום יש תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-ויראליות, והוא עשיר בנוגדי חמצון.
  • שמרים: שמרים הם אורגניזמים חד-תאיים המשמשים בתהליך ההתפחה של בצק.
  • סילאן: סילאן הוא תחליף טבעי לסוכר, עשיר במינרלים וויטמינים.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *