רוצים להכין רוטב עגבניות טרי, טעים ובריא לפסטה? הגעתם למקום הנכון!
מתכון זה יעניק לכם את כל הטיפים והטריקים להכנת רוטב עגבניות קרמי וטעים, שיתאים לכל סוג של פסטה.
רשימת מצרכים:
כמות | מרכיב |
---|---|
5 יחידות | עגבניות גדולות ובשלות, חצויות |
1/2 יחידה | פלפל אדום (גמבה) |
1/2 – 1 יחידה | פלפל ירוק חריף (לפי חריפות הרצויה) |
4 שיניים | שום |
1 יחידה | בצל לבן, חתוך לרבעים |
לפי הטעם | שמן זית |
50 גרם | חמאה |
1/4 כוס | שמנת מתוקה או 1/2 כוס שמנת לבישול |
לפי הטעם | מלח |
לפי הטעם | פלפל שחור |
מעט | בזיליקום יבש |
אופן הכנה:
- הכנת הירקות: הנח את העגבניות החצויות, הבצל, שיני השום והפלפלים על נייר אפייה. זלף מעט שמן זית על הירקות.
- אפייה: הכנס את הירקות לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס. אפה כ-30 דקות, עד שהירקות רכים ואפויים.
- טחינה: העבר את הירקות האפויים לבלנדר או למעבד מזון. טחן למחית חלקה.
- הכנת הרוטב: הוסף למחית את החמאה והשמנת. טחן שוב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- בישול הפסטה: במקביל, בשל את הפסטה המועדפת עליך (טליאטלה, ספגטי, פטוצ'יני).
- הרכבת המנה: העבר את הפסטה המסוננת ישירות למחבת עם הרוטב. ערבב היטב.
- הגשה: הגש את הפסטה בצלחת עמוקה. פזר מעל גבינת פרמזן מגוררת וגרידת לימון.
להגשה:
- גבינת פרמזן מגוררת
- גרידת לימון
בתיאבון!