בשר ללא קטגוריה מתכונים לחג מתכונים לשבת עוף

קציצות עוף רכות וטעימות עם רוטב עשיר: מתכון מושלם לארוחה ביתית

 


קציצות עוף רכות רכות עם מלא כרפס וירק

אמאל'ה טעיםםםם!
המתכון מאת – רינת שושן

מתכון זה הוא פנינה קולינרית אמיתית! קציצות עוף עסיסיות ונימוחות, עטופות ברוטב עשיר וטעים, עם שילוב מושלם של ירקות טריים ותבלינים ארומטיים.

המתכון הזה הוא מושלם עבורך אם את/ה מחפש/ת:

  • ארוחה ביתית טעימה ובריאה: עשירה בחלבון, ויטמינים ומינרלים.
  • מתכון קל להכנה: מתאים גם למתחילים בבישול.
  • ארוחה מגוונת: ניתן להתאים את המתכון לטעמך האישי ולהוסיף ירקות נוספים.

מצרכים:

רכיב כמות
חזה עוף טחון 500 גרם
בצל 1 גדול (קצוץ)
שום 5 שיניים (קצוצות)
כוסברה + פטרוזיליה חצי צרור (קצוץ)
פירורי לחם 3 כפות
כמון 1 כפית
בהרט 1 כפית
פלפל שחור/לבן 1 כפית
פפריקה מתוקה 1 כפית
מים מעט
שמן מעט
ביצה 1
תפוח אדמה מבושל 1 גדול
לרוטב:
בצל 1 גדול (קצוץ)
עלי כרפס + סלרי חצי צרור
שום 3 שיניים
תפוח אדמה 1 גדול (לקוביות)
אפונה קפואה/שומר (אופציונלי) לפי הטעם
כורכום 1/2 כפית
פלפל שחור 1/4 כפית
מלח לפי הטעם
מרק עוף 1 כף
לימון 1/2 (סחוט)

אופן הכנה:

  1. הכנת הקציצות: אז הסוד בעיסה הזאת של הקציצות , זה תפוח אדמה מעוך כמו לפירה להוסיף לעיסת הבשר ולערבב כל הרכיבים יחד.
    במעבד מזון או בקערה, ערבבו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מעט מים אם התערובת יבשה מדי.
  2. טיגון הקציצות: חממו מעט שמן במחבת. כדררו את תערובת הקציצות לכדורים ושטחו מעט. טגנו את הקציצות מכל צד עד להשחמה.
  3. הכנת הרוטב: חממו שמן בסיר, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטיגנו עד להזהבה. הוסיפו את השום, הסלרי, הכרפס ותפוח האדמה לקוביות. טגנו עוד מספר דקות.
  4. בישול הרוטב: הוסיפו את התבלינים, המים והקציצות המטוגנות לסיר. הביאו לרתיחה, הקטינו את האש ובשלו במשך 20 דקות נוספות, או עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
  5. הגשה: סחטו חצי לימון מעל הקציצות והרוטב. ניתן לפזר מעל עלי כרפס טריים.

טיפים:

  • לרוטב עשיר יותר: הוסיפו מעט רסק עגבניות או פפריקה מעושנת.
  • לגיוון: החליפו את חזה העוף בקבנוס או בטחון הודו.
  • לתוספת: הגישו את הקציצות עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *