דגים מתכונים לחג מתכונים לשבת

סיר קציצות דגים רכות במטבוחה – מתכון מרוקאי מסורתי

מאת בלינה שושנה
סיר קציצות דגים רכות במטבוחה מהמטבח המרוקאי של אמא
מתכון של בלינה שושנה

רשימת מצרכים

רכיב כמות שימוש
לקציצות
דג מרלוז טחון 300 גרם בסיס הקציצות
דג נסיכת הנילוס טחון 300 גרם מוסיף טעם ומרקם
כוסברה קצוצה צרור אחד תבלין רענן
שום קצוץ דק 4 שיניים טעם עז וארומטי
פפריקה מרוקאית כף אחת תבלין חם ומעושן
פירורי לחם כוס אחת קושר את כל המרכיבים
מלח חצי כפית לפי הטעם
פלפל שחור גרוס חצי כפית לפי הטעם
חלמונים 2 יחידות קושרים את הקציצות
למטבוחה
עגבניות קלופות 8 יחידות בסיס הרוטב
שום 5 שיניים טעם עז וארומטי
פלפל חריף קצוץ לפי הטעם חריפות
פפריקה אדומה כף אחת צבע וטעם
שמן צילי חריף כף אחת חריפות
מלח כפית אחת לפי הטעם
פלפל שחור גרוס חצי כפית לפי הטעם
שמן זית 2 כפות לטעם וארומה
כוסברה קצוצה צרור אחד תבלין רענן
מיץ לימון סחוט כף אחת חמיצות ורעננות

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות:

    • בקערה, ערבבו את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
    • גלגלו את התערובת לכדורים בגודל אחיד.
  2. הכנת המטבוחה:

    • קלפו את העגבניות ובשלו במים רותחים למשך 10 דקות.
    • הכינו רסק עגבניות מהעגבניות המבושלות.
    • בסיר רחב, טגנו את השום והפלפל החריף.
    • הוסיפו את הפפריקה, שמן הצ'ילי, המלח והפלפל.
    • הוסיפו את רסק העגבניות ובשלו על אש בינונית עד לצמצום.
    • הוסיפו את שמן הזית, הכוסברה והלימון.
  3. הרכבת המנה:

    • סדרו את הקציצות בסיר המטבוחה.
    • כיסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה למשך 30-40 דקות.
בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *